Desert cheesecake cu ciocolata si menta

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 30 Noi 2019 | 3527 vizualizari

 

O combinatie perfecta.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 albusuri
  • 80 g zahar
  • un praf de sare
  • 110 g ciocolata neagra
  • 60 g unt
  • 100 g faina
  • un varf cutit praf de copt

Crema:

  • 600 g smantana pentru frisca
  • 500 g mascarpone
  • 400 g smantana grasa
  • 150 g iaurt grecesc
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml sirop menta
  • 200 g zahar pudra
  • 50 g fulgi ciocolata alba
  • 50 g fulgi ciocolata neagra
  • 3 plicuri gelatina

Jeleu menta:

  • 200 ml sirop menta
  • un plic gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca
  • 150 g mascarpone
  • ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata si menta:

Pentru blat am topit ciocolata neagra cu untul. Am mixat spuma albusurile cu un praf de sare si 80 g zahar, am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o forma rotunda  si am introdus tava in cuptorul preincalzit.

Pentru crema am mixat smantana pentru frisca, am adaugat mascarponele, smantana  si iaurtul. Am impartit aceasta compozitie in trei parti. Doua parti egale, mai mari si a treia parte mai mica. Partea cea mai mica de crema am amestecat-o cu 200 g ciocolata cu lapte topita la microunde si racita si un plic de gelatina.

In cele doua parti egale de crema am adaugat zahar pudra dupa gust ( cam 100 g in fiecare) si 100 ml sirop de menta. Intr-una am adaugat fulgi de ciocolata neagra si in cealalta fulgi de ciocolata neagra si cate un plic si jumatate  de gelatina.

Am asezat blatul intr-o forma de tort rotunda cu peretii detasabili. In interiorul formei am asezat hartie de copt mai inalta decat peretii tavii. Primul strat de crema a fost cel cu fulgi de ciocolata neagra, apoi cel cu ciocolata cu lapte si ultimul strat de crema cu fulgi de ciocolata alba. Dupa ce am asezat fiecare strat de crema am introdus tava la congelator 10 minute, apoi am asezat stratul urmator.

Pentru jeleul de menta am amestecat siropul de menta cu un plic de gelatina.

Pentru ornat am folosit frisca amestecata cu mascarpone si putin zahar pudra si bucati de ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Dobos