Cand stiu ca am musafiri si nu am mult timp la dispozitie sa pregatesc cine stie ce desert, mereu optez pentru un cheesecake fara coacere. Mi se pare ca e cel mai fain desert, este si cu crema si in plus, acum fiind piata plina de fructe proaspete si parfumate, profit sa le folosesc cat mai des. Rapid, delicios, parfumat, racoros, ce iti mai poti dori? Poate il pregatiti si voi!
Pentru crema:
Pentru decor:
Crusta:
Untul il topim pe baie de aburi.
Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim.
Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine.
Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu folie alimentara.
Punem crusta obtinuta in tava, o presam bine cu degetele de fundul tavii si o dam la frigider.
Crema:
Intr-un bol, punem branza de vaci, iaurtul, frisca lichida si zaharul pudra.
Le mixam bine pe toate, apoi adaugam vanilia.
Foile de gelatina le hidratam 10 minute, in apa rece.
Le scurgem bine de apa si le topim pe baie de aburi.
In crema de mai sus, turnam gelatina topita in fir subtire si mixam usor.
Capsunile le spalam, indepartam coditele si le stergem cu un servetel de stropii de apa.
Scoatem crusta de la frigider.
Punem 1-2 lingrui de crema si o nivelam.
Asezam capsunile intregi cu putina distanta intre ele, apoi punem toata crema si o nivelam.
Acoperim cu o folie si dam cheesecake-ul la frigider 3-4 ore.
Ciocolata neagra o rupem bucatele, turnam frisca lichida peste, le punem pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
Scoatem desertul de la frigider, il transferam pe un platou.
Cu ajutorul unei lingurite, punem ciocolata topita si o lasam 10-15 minute sa se racoreasca.
Decoram cu bezele si jumatati de capsuni, apoi putem portiona si servi.
Sa aveti pofta!