Desert chec pufos

de gaby_duceag in Dulciuri, 2 Iun 2018 | 6088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua mari
  • 400 g faina cernuta
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri ulei
  • 350 g zahar
  • putina sare
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos:

Separi albusurile de galbenusuri.

Mixezi spuma albusurile cu sare, apoi adaugi, treptat, zaharul.

Mixezi aproximativ 10 minute.

Adaugi, pe rand, uleiul in fir subtire si galbenusurile, mixand usor pana la omogenizare.

Pui faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat.

Amesteci, de jos in sus, cu o lingura.

Amestecul va fi lucios, omogen si cremos.

Pregatesti doua tavi de chec. Pui hartie de copt pe fundul lor.

Torni in ambele 2/3 din compozitie.

In compozitia ramasa pui cacaua si apa si omogenizezi.

Pui lingura cu lingura compozitia peste cea galbena.

Introduci tavile in cuptorul preincalzit, la 170 grade C si le lasi pana trec testul cu scobitoarea si sunt usor rumene.

Le scoti, desprinzi cu cutitul pe marginea checului, apoi rastorni pe un gratar si le pui pe-o parte. Le lasi sa se racoreasca.

Cand s-au racit complet, poti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TARTA CU CAPSUNI