Desert chec in trei culori

de UrsanMihaela in Dulciuri, 3 Feb 2018 | 2178 vizualizari

 

Am dorit sa realizez un chec cu forma de tort si a iesit foarte bine. A fost tortul pentru ziua mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru compoziția galbenă :
  • 12 gălbenușuri
  • 10 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 10 linguri de ulei
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Pentru compoziția albă :
  • 12 albușuri
  • 10 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri de ulei
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Pentru compoziția neagră :
  • 3-4 linguri de cacao.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in trei culori:

 

Separam gălbenușurile de albușuri.

   Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt.
   Mixam până devine o compoziție cremoasă, dar un pic mai groasă ca smântâna.
   Albușurile le batem cu un praf de sare, după care adaugăm treptat zaharul pudră, până cand compoziția devine ca o bezea.

   Adaugăm uleiul, esența (tot un capacel), făina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingură de lemn de jos in sus, pentru o mai buna omogenizare si a nu se lăsa compoziția.

ASAMBLARE :

   Ungem două tăvi cu ulei, după care le tapetam cu făină.
    Adaugăm compoziția galbenă in mod egal in tavi.

   Peste compoziția galbenă pudrăm cu cacao toată porțiunea până se acoperă integral.
   Cu o lingură adaugăm peste stratul de cacao, compoziția de albușuri, impartind-o in mod egal in tăvi.
   Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute.

TIPS-URI

1

Se va tăia rece. Stratul de cacao trebuie sa acopere foarte bine stratul galben, pentru a evita amestecarea compozițiilor in timpul coacerii. Eu am folosit o forma de tort si am pus si ciocolata rasa, dupa ce am oprit focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert choux a la creme cu zmeura