Desert budinca din resturi de cozonac

de oanapl in Prajituri, 21 Apr 2017 | 6168 vizualizari

 

Delicii de Paste
Daca v-au ramas bucati mari de cozonac ar fi pacat sa le aruncati. Va invit sa incercati si voi aceasta budinca delicioasa din resturi de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 500 g resturi de cozonac
  • 300 ml lapte
  • 6 oua
  • 50 g zahar
  • 30 g stafide
  • esenta de rom
  • 100 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca din resturi de cozonac:

Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase, cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm. 

Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac, presarand cateva stafide deasupra (puteti pune mai multe stafide; eu am avut cozonac cu stafide si rahat si am folosit mai putine stafide).
Bati ouale cu zaharul macinat, cu ajutorul unui mixer, apoi adaugi laptele si 50 g de unt topit si omogenizezi compozitia. Torni jumatate din aceasta compozitie peste cozonac, avand grija fie insiropat bine. Acoperi cu restul de cozonac si stafide si insiropezi cu cealalta jumatate de lichid.

Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 15 minute. Scoti si tai bucatele de unt (50 g) deasupra budincii de cozonac si il reintroduci la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana cand budinca trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din resturi de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]