Desert briose cu portocala

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Ian 2019 | 6225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g albusuri de ou
  • 300 g zahar
  • 320 g faina
  • 80 ml ulei de masline
  • 2 portocale
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf cu sare
  • dulceata de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu portocala:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.

Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos.

Se pun hartii de briose intr-o forma de briose si se toarna compozitie in fiecare forma cam 3/4 din inaltime.

Se pune deasupra in fiecare briose cate o bucatica de dulceata de portocala.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de 30-35 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se scot din forma si se lasa la racit.

Se pudreaza cu zahar daca doriti.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si crema mascarpone