Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

de Catalina L in Dulciuri, 17 Sep 2020 | 3169 vizualizari

 

O reteta originala de biscuiti  sanatosi parfumati cu flori de levantica uscata. Chiar buni ! Puneti mai mult zahar (sau indulcitor ca mine) daca ii doriti bine dulci. Faina de alac contine mai multe proteine decat faina obisnuita, insa aportul caloric pe care il are este semnificativ mai mic decat cel al fainii albe, din grau.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/biscuiti-din-faina-de-alac-parfumati-cu.html

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina de alac integrala
  • 100 gr de unt
  • 60 ml d'eau
  • 65 gr de indulcitor natural erithritol sau 80-100 gr de zahar
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • 1 lingurita rasa flori de levantica uscata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda:

Amestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu levantica. Incorporati untul topit cu apa. Amestecati si formati o bula de aluat. Fainati un pic planul de lucru si-ntindeti aluatul cu un sucitor . Faceti o foaie de 2-3 mm de grosime. Cu un pahar sau o forma  decupati biscuitii si puneti-i pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Decorati-i cu un tampon daca doriti. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12-15 minute sau pana cand s-au rumenit usor pe margini.
Scoateti din cuptor, sunt fragezi asteptati un pic si puneti-i la racit pe un grill. Cand sunt raciti complet ii puteti conserva intr-o cutie metalica. Buni si sanatosi. Levantica se simte cand sunt calzi, foarte usor odata raciti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

20.09.2020, 09:33

buni, buni!

oanapl 1

28.09.2020, 14:48

Ce biscuiți buni ai pregătit!

Rocsi 1

28.09.2020, 19:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]