Desert biscuiti de post cu anason si vin alb

de Gherca Daniela in Dulciuri, 26 Mar 2019 | 3165 vizualizari

 

Sunt foarte, foarte gustosi si nici nu ai zice ca's de post!

Acesti biscuiti sunt foarte parfumati de la anason, iar vinul da un gust foarte placut in aceasta combinatie!

Raman preferatii mei!

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita anason praf
  • 150 ml vin alb demisec
  • 125 ml ulei
  • 100 g zahar pentru tavalit
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti de post cu anason si vin alb:

       Intr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul.
      Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat.


      !!!(In functie de aluat daca a iesit mai tare sau mai moale, se mai poate adauga faina sau vin)!!!

      Punem aluatul obtinut la frigider pentru minim 1 ora sau maxim 2 zile, cu cat il tinem mai mult cu atat biscuitii sunt mai fragezi.

     Scoatem aluatul de la rece si il intindem pe masa de lucru de marime 1cm inaltime si cu un cerc facem forme rotunde (eu am facut cu un pahar de tuica :D).
      Fiecare cerc il trecem prin zahar, doar pe o parte si ii asezam pe o tava cu hartie de copt cu partea cu zaharul in sus.
     Mie mi-au iesit 60 bucati, dar conteaza si cercul, daca este mai mare, pot iesi si 40 de biscuiti.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 25 minute.
Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca si se pot servi cu pofta!
Merg foarte bine cu ceva cald langa!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti in casa vin alb, merge si cu vin rosu, dar difera culoarea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti de post cu anason si vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa