Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

de katty in Dulciuri, 4 Iun 2020 | 2958 vizualizari

 

Imi plac tare mult biscuitii cu fulgi de ovaz, de fapt fulgii de ovaz sub orice forma.
Astazi am fazut niste biscuiti cu zahar brun aromati cu vanilie si coaja rasa de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt 82%
  • 150 gr zahar brun
  • 30 gr faina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 170 gr fulgi de ovaz
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu fulgi de ovaz:

Punem untul cu zaharul la foc intr-o craticioara. Amestecam continuu pana obtinem consistenta unei paste groase.

Dam jos de pe foc, incorporam faina, sarea, esenta de vanilie si coaja de portocale. Lasam dsa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul si fulgii de ovaz. Omogenizam bine compozitia.

Cu ajutorul linguritei punem mici gramajoare din compozitie intr-o tava pe hartie de copt.

Cu dosul linguritei presam si dam forma rotunda biscuitului. Introducam tava la cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute pana incep sa se rumeneasca usor pe margine.

Ii lasam sa se racoreasca in tava, apoi ii scoatem.

TIPS-URI

1

compozitia obtinuta va fi destul de subtire, daca vreti puteti sa o tineti 10 minute la frigider pentru a forma mai usor biscuitii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]