Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos

de babi5 in Prajituri, 13 Iun 2013 | 45608 vizualizari

 

Pentru ca azi este Inaltarea si-n aceasta zi Sfinta acum trei ani s-a inaltat la cer si sufletul jumatatii mele am incercat in amintirea lui sa fac ceva care i-a placut lui tare mult si aceste bilute au fost preferatele lui. Bineinteles ca au fost si altele,  dar nu am avut starea necesara. Au iesit tare bune chiar daca le-am facut printre lacrimi... nu ma luati in seama imi trece ...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr biscuiti simpli
  • 1 borcan de visine fara samburi
  • 200 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura cacao
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 pachet nuca cocos (200 gr )
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos:

Biscuitii se dau prin robot sau se faramiteaza cu facaletul, apoi se freaca bine cu untul topit, lingura de cacao, ciocolata de menaj topita si visinele fara samburi.  Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 200 ml apa, lasam sa se topeasca bine si apoi lasam sa se raceasca atat cat sa-l putem amesteca cu biscuitii si restul ingredientelor. Amestecam bine totul, compozitia trebuie sa fie nici prea tare, nici prea moale, sa fie asa incat sa putem modela bilute, pe care apoi le tavalim prin cocos.

TIPS-URI

1

Se lasa citeva ore la rece.

2

Putem adauga in ele si nuca sau stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca