Desert Baigli

de mimmi in Dulciuri, 10 Ian 2011 | 59244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 pachet margarina
  • 2 galbenusuri
  • 600 g faina
  • 4 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 15-20 g drojdie 
  • Umplutura:
  • 250 g nuca macinata
  • 8 linguri zahar
  • 100 ml lapte, 
  • 500 g mac macinat
  • 16 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • plus un ou pentru uns
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Baigli:

Se framanta un aluat din toate ingredientele (drojdia inmuiata in putin lapte caldut). Aluatul se imparte in 3 bucati.

Pentru umplutura:

Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul pana se dizolva. Pe urma se toarna peste nuca macinata si se amesteca. La fel procedam si cu macul.

Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire.Se pune compozitia de nuca si se ruleaza. La fel procedam si pentru cel cu mac.Din acesta compozitie vom face 2 cozonaci.

Punem cozonacii intr-o tava tapetata si ii ungem cu un ou batut. Ii dam la cuptor pentru 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Baigli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mimmi 1

04.10.2013, 15:57

Laura, il poti face cu nuca daca nu iti place macul

MariShin 1

09.04.2018, 10:01

se fac trei foi, dar ies 2 cozonaci!
se fac trei foi, dar avem 2 umpluturi!

mimmi 1

10.04.2018, 22:26

MariShin, ies doi cozonaci din compozitia de aluat. 1 cu nuca si doi cu mac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac evantai cu mere