Desert Alba ca zapada fara coacere

de Lau in Prajituri, 8 Iun 2017 | 12378 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Aldygio

 

INGREDIENTE

  • 36 biscuiti obisnuiti
  • 2 foi de napolitana
  • 1 l lapte
  • 250 g unt
  • 150 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • coaja si zeama la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • fistic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Alba ca zapada fara coacere:

Intr-o cratita, amestecam faina cu zaharul, adaugam laptele caldut si galbenusurile.

Amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Stingem focul, adaugam zeama, coaja rasa de lime, esenta, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mixam untul, adaugand cate o lingura din crema de lapte.

Intr-o tava, asezam prima foaie de napolitana, un strat de crema, un strat de biscuiti (eu i-am trecut prin lapte), un rand de crema. Alternand biscuitii cu crema, trebuie sa ne iasa 3 randuri de biscuiti.

Se acopera cu ultima foaie de napolitana, presam putin si ungem cu crema ramasa.

Presaram fistic dat prin razatoare si coaja de lime.

Dam la rece cateva ore inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Alba ca zapada fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]