Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate

de oanapl in Mancaruri de legume, 4 Oct 2018 | 3332 vizualizari

 

Retete "inspirate de toamna"
Această rețetă delicioasă https://www.bucataras.ro/retete/hribi-sotati-cu-gorgonzola-si-oua-posate-88066.html mi-a făcut cu ochiul imediat ce am vazut-o la Rocsi (pe care o pup si ii multumesc pentru idee :-*). Am pregătit-o ieri, chiar înainte de a vedea acest concurs minunat, astfel încât nu am schimbat prea mult prezentarea (deoarece mi-a plăcut foarte mult cum era prezentat preparatul pregătit de Rocsi). Eu am folosit parmezan în loc de gorgonzola.

 

INGREDIENTE

  • 400 g hribi
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 ardei capia
  • 2 linguri cremă de brânză
  • 50 g parmezan
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță ierburi de grădină
  • 1 lingură ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • Pentru ouăle poșate:
  • 3 ouă
  • 1.5 litri apă
  • 2 linguri oțet
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate:

Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul curățat de semințe îl tai felii.
Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi ceapa și hribii și îi inăbuși 3-4 minute, apoi adaugi și ardeiul. Amesteci, îi sotezi 1-2 minute, apoi torni o căniță de apă. Presari sare, piper, ierburile de grădină și amesteci totul. Dai focul potrivit, acoperi tigaia cu un capac și lași să scadă lichidul. Adaugi vinul, lași să se evapore alcoolul, apoi pui și crema de brânză. Amesteci până se dizolvă complet. Adaugi parmezanul ras și amesteci ușor. După ce se topește oprești focul.

Între timp pregătești ouăle poșate: 

Într-o cratiță mai înaltă pui apa cu oțetul și sare. Când apa începe să clocotească, dai focul la mic. Spargi primul ou într-o căniță. Cu un tel amesteci în apă și formezi un vârtej. Dai drumul ușor oului din cană, îl lași să fiarbă la foc mic, cam 3 minute și jumătate. Îl scoți cu o paletă. La fel procedezi și cu celelalte ouă. Așezi ouăle peste soteul de hribi fierbinte, iar deasupra presari pătrunjelul tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu legume