De-ale gurii cu Miez de lapte

de alice_ciobanu in Pui, 25 Apr 2012 | 5070 vizualizari

 

Am primit niste branzici, asaaa...de la Delaco.ro. Vreo problema, careva? ok! So, am primit niste branzici spre degustare. Noul lor produs Miez de lapte. N-am primit instructiuni sa fac reclama lor sau produsului in sine, insa eu is asa mai cu bun simt, mai naiva cateodata, ca doar de aia sunt blonda :P si am zis ca daca tot mesteresc ceva prin niste cratite si folosest cativa mieji de lapte, ar fi nice sa scriu si despre ei. De-o fi bine, de-o fi rau.... vorba semi-poetului :P, io scriu. Imi plac ca au gust bun, dulceag, n-au E-uri sau cel putin asa am citit eu pe la ingredientele afisate, si-n plus au forma super draguta. Le scoti din forma le tai si le poti pune direct pe platoul de servit, arata foarte fain. Serios.

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi "firave" si 2 pulpe isterice de puian de tara (le-am fiert de-o ciorba cu taitei de casa, dar cum nu papa nimeni carnea asta in ciorba, decat in timp de iarna...n-am vrut a le arunca)
  • vreo 2-3 cartofi curatati si taiati bucatele
  • cateva buchetele de broccoli
  • 3 oua eco
  • putin sare si piper proaspat macinat
  • 150 gr Miez de lapte, natur
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA De-ale gurii cu Miez de lapte:

Am denumit reteta asta De-ale gurii cu Miez de lapte pentru ca n-am stiut cum sa-i zic. Daca-mi dati voi idei e super! Altfel, ramana asa spre eternitate. 

   Ce sa va zic... luati ceva carne, de pui, de tara sau de  gostat nu conteaza. Daca e de tara sa fie fiert bine inainte, ca deh! carnea de la tara nu-i ca ceea din oras (vorba soacra'mii :P). Asa deci dupa ce treceti de faza asta...  taiati carnita in bucatele potrivite, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Puneti-o la prajit intr-o tigaie cu putintel ulei incins. Presarati cu sare si piper, ceva mirodenii de care va lasa inimioara. Nu va indemn sa folositi prafuri ca nu vreau sa am lume pe constiinta. Ok, Chef? :P (gluma daa?!)

   Cartofii curatati si taiati bucatele potrivite ii fierbeti in apa cu sare, doar cat sa se inmoaie putin, daca infingeti o furculita in ei, sa fie tari, sa opuna rezistenta. Nu-i fierbeti de tot, ca pentru un piure pufos si delicios...miammm-miammm. Rasturnati-i intr-o strecuratoare si lasati-i sa se racoreasca. Incingeti citeva linguri de ulei intr-o tigaie si prajiti cartofii pe toate partile. 

    Luati 3 oo :)) , cum zice Miruna mea, pardon oua si bateti-le ca pentru omleta. 

   Intr-un vas termorezistent uns cu unt puneti carnea prajita, deasupra cartofii prajiti, aruncati ouale batute, puneti ici colo broccoli si dati la cuptor vreo 10 minute. 

   Deasupra asezati cateva felii taiate din branzica natur Miez de lapte si mai dati cateva minutele la cuptor. 

   Scoateti si serviti cald, acasa, pe fuga, la servici in tihna...sau invers? but who cares?

Daca ti-a placut reteta noastra "De-ale gurii cu Miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

26.04.2012, 11:46

pare bun!

Maria68 1

26.04.2012, 12:24

jolygina 1

26.04.2012, 14:07

vreau si eu ,nu ma vz unde-s in magazin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din piept de pui cu praz