Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post

de Criss in Mancaruri de legume, 10 Noi 2011 | 17479 vizualizari

 

Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post
M-am tot gandit sa adopt o dieta vegetariana. Ovo-lacto evident, pentru ca n-as putea renunta la lactate, oua, branzeturi si nici nu cred ca o dieta exclusiv vegana poate asigura necesarul de vitamine, proteine, minerale organismului. Insa fara carne se poate trai si chiar foarte bine si foarte sanatos. Astazi asadar am gatit pur vegetarian, nici macar ovo-lacto, doar vegetarian si acum pa prezint primul fel care poate fi servit ca atare sau poate fi o garnitura langa o...friptura. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente  Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post
  • -1 cana cus-cus (atentie, nu paste sub forma de cus-cus ! )
  • -1 ceapa rosie
  • -1 ardei
  • -4-5 ciuperci
  • -1 morcov mare sau 2 mici
  • -cateva feliute de ardei iute
  • -sare, piper
  • -cimbru
  • -ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post:

Cum se prepara Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post

Ceapa se taie rondele, ardeiul si ciupercile feliute si morcovul, bastonase.

In uleiul de masline, calim mai intai ceapa si ardeiul, apoi adaugam morcovii si ciupercile. Ciupercile vor lasa suficienta apa cat sa fiarba legumele. Daca totusi morcovii nu au fiert, se poate completa cu apa. Peste cus-cus se toarna 2 parti de apa fiarta si se la 15 minute pana cand cus-cusul se va umfla si va absorbi apa. Nu necesita fierbere.

Peste legume se pune cus-cusul si se condimenteaza dupa gust. Serviti cu o salata de rosii

Recomandam si cus cus cu creveti sau lasagna de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti