Cuscus cu fasole rosie si muraturi

de Merisor in Mancaruri de post, 18 Mar 2019 | 3632 vizualizari

 

Fasolea roșie conservată și cuscus -ul, hidratat în apă fiartă cu legume uscate și puțin ulei de cocos, s-au combinat perfect cu murăturile din cămara mea.
A ieșit un preparat de post aromat, gustos și foarte sățios!

 

INGREDIENTE

  • 100 g cuscus
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță, cu vârf, ulei de cocos, solid
  • 1 linguriță legume uscate Sano Vita
  • 400 g fasole roșie conservată
  • 3 castraveciori murați
  • 4 felii de gogoșari murați
  • câteva rondele de morcovi murați
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu fasole rosie si muraturi:

Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm până acesta se topește și turnăm totul peste cușcușul din vas. Amestecăm bine cușcușul, așa încât tot să fie umezit de apă și îl lăsăm să se hidrateze, acoperind vasul cu un capac. Mai amestecăm din când în când în vas, să se hidrateze cușcușul uniform. Scurgem boabele de fasole roșie de lichidul în care au stat și le trecem prin jet de apă rece. Scurgem castraveciorii murați și morcovii și îi feliem subțire, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii mici. Amestecăm boabele de fasole cu murăturile apoi adăugăm și cuscusul hidratat, care s-a răcit între timp. Sare sau alte condimente nu mai este nevoie să adăugăm, pentru că avem murăturile sărate și, eventual, ușor picante. Puțină verdeață putem să adăugăm, pătrunjel, mărar, frunze de busuioc, pentru un plus de prospețime, însă avem printre legumele uscate și puțină verdeață uscată. Legumele uscate și uleiul de cocos, dau gust bun cușcușului și arome plăcute. Putem servi preparatul simplu, pentru că este sățios și poate ține loc de orice masă. Îl putem lua chiar și la pachet, constituind masa de la serviciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu fasole rosie si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu morcovi si ceapa