Cus cus cu amestec de legume uscate

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Apr 2019 | 4045 vizualizari

 

O garnitura perfecta, rapida, simpla si mai ales sanatoasa. Nu-i neaparat una dintre "retete de post creative" ci o reteta de post rapida ;) pentr incepatorii din bucatarie! ;)  P.S. Zilele trecute am fost intrebata cum se gateste cus-cus-ul? Sincer am ramas un pic in aer :D, cum sa nu sti sa faci asa ceva de simplu??? Dar da, sunt multi incepatori in bucatarie iar unele ingrediente li se par ceva SF. Asa ca va aduc cea mai simpla si rapida garnitura, mancare lenesilor, cum spuneau Zmeisorii cand era mici, nici nu-i nevoie sa o amesteci, o inghiti direct!!! :)))

 

INGREDIENTE

  • Cus-cus SanoVita 200 g,
  • Amestec de legume SanoVita 2 linguri,
  • Sare Hymalaya 1 lingurita,
  • Apa rece 250 g,
  • Ulei de susan/dovleac/masline 1 lingura.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus cu amestec de legume uscate:

Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius.

Cand a clocotit se opreste sursa de caldura, se adauga Cus-cus-ul, se amesteca impreuna cu amestec de legume uscate, usor pana se incorporeaza in apa clocotita,  se acopera si se lasa cca. 10 minute pana se umfla.

Se serveste fierbinte presarat cu ulei de susan/dovleac/masline dupa gustul fiecaruia.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus cu amestec de legume uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta