Curry de porc cu chutney de mango

de Sidy in Porc, 20 Mai 2012 | 4453 vizualizari

 

Chutney este un termen britanic, împrumutat din limba hindi (“chatni” înseamnă “a pisa”, sau “a zdrobi”), care denumeşte un preparat picant, folosit ca acompaniament al unui fel principal. Mai pe româneşte, este un fel de sos gros, sau pastă, folosit la asezonarea cărnii şi a legumelor, căci are un gust dulce-sărat-acrişor-picant, extrem de plăcut şi de interesant.....spuse Radu Popovici.

 

INGREDIENTE

  • pentru curry de porc
  • 1 kg carne porc
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 catei usturoi
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura rasa praf curry
  • 1/4 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita turmenic
  • 500 ml supa
  • ulei
  • sare
  • pentru chutney
  • 1 mango verde
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingurita mustar cu seminte
  • 2 linguri sos chilli
  • 1/2 lingurita turmenic
  • 1/2 lingurita pulbere chilli
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de porc cu chutney de mango:

Portionam carnea in cuburi potrivite ca marime.

Ardeiul il taiem cubulete iar ceapa si usturoiul le tocam marunt.

Sotam ceapa si ardeiul in ulei pina se sticlesc , adaugam usturoiul si invartim un minut , dupa care mai punem  2 linguri ulei in care vom perpeli bucatile de carne pe toate partile, pina se auresc.

Presaram curry, ghimbir , adaugam supa si saram. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic cam o ora sau pina cand carnea este bine fiarta. Daca e cazul mai adaugam supa.

Intre timp preparam chutney-ul, taind mango in doua si eliminand samburele.Miezul il taiem cuburi , apoi pulpa o detasam de coaja cu ajutorul unui cutit.

Incingem putin uleiul, punem semintele de chimen sa se incinga putin apoi adaugam celelate ingrediente si la sfarsit cubuletele de mango.Amestecam bine si asezonam daca e cazul.

Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa se inmoaie mangoul cam 5-10 minute.La sfarsit adaugam zaharul si lasam sa se raceasca acoperit.

Servim curry de porc cu orez si chutney de mango.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Chutney de mango poate fi tinut la frigider intr-un borcan, 3-4 zile si se poate servi si cu tortilla mexicane facute din porumb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de porc cu chutney de mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Geanina87 1

21.05.2012, 09:07

FOARTE BUN

lia maria 1

21.05.2012, 10:46

Un meniu complet,delicios si foarte frumos prezentat !

Sim0na 1

21.05.2012, 18:12

Delicios!!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chutney de mere si mango