Curcan,pui si carnati la tava

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2012 | 4562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 copane de curcan
  • 3 pulpe de pui
  • 1 carnat de casa afumat
  • 3 cartofi
  • 1 borcan ciuperci intregi
  • 1 rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • boabe de piper
  • 1/2 cana de vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan,pui si carnati la tava:

Pulpele de pui si copanelele de curcan le parlim de puf la flacara. Le spalam mai apoi si le lasam sa se scurga. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Rosia o spalam si o taiem felii pe rotund. Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in doua. Ii scobim putin ,ii condimentam cu sare si piper si punem in ei cate o bucata de carnat si ciupercute.

Luam o tava si o ungem cu ulei. Punem carnea,iar printre cartofii umpluti. Intre acestea ,asezam restul de ciuperci si bucatele de carnati. Usturoiul il curatam ,il tocam marunt si il  punem deasupra. Presaram sare,piper si marar uscat. Turnam o cana de apa si vinul. Asezam feliile de rosii,iar mai apoi boabe de piper.

Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins. O lasam la foc potrivit pana este bine patrunsa carnea. Spre final descoperim tava si o mai lasam cam 15 minute pentru a prinde o crusta. Cand este gata,scoatem la racorit,apoi servim.

Simplu,satios si bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan,pui si carnati la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor