Curcan cu smantana

de La Ancuta in Curcan, 25 Ian 2011 | 6649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingura faina (optional)
  • 1 lingura bulion
  • 250 ml smantana
  • 5 catei usturoi
  • cimbru
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu smantana:

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper.

incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile.

Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute.

Scurgem ciupercile si le adaugam peste carne. Adaugam apa cat sa acopere carnea.

Adaugam bulionul, cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba. Daca mai trebuie mai adaugam apa.

Cand carnea a fiert adaugam smantana si eventual o lingura de faina desfacuta in putina apa.

Adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare si mai lasam sa dea cateva clocote.

Se serveste cald, noi am mancat cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu carne de curcan, la cuptor