Cupcake cu cicoare si goji

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 10 Feb 2013 | 5626 vizualizari

 

Va placea cafeaua din cicoare? Ei bine, eu am incropit niste briose cu cafea din cicoare si goji si le-am glazurat cu ciocolata alb.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 18 briose:
  • - 230 grame faina;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - 4 linguri cacao;
  • - 150 grame zahar brun;
  • - 2 oua;
  • - 100 grame iaurt grecesc;
  • - 75 ml ulei de struguri;
  • - 45 grame goji;
  • - 100 ml cafea din cicoare;
  • - 4 lingurite cicoare (instant/praf);
  • - 50 grame ciocolata amaruie maruntita;
  • - 50 grame ciocolata alba maruntita.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcake cu cicoare si goji:

Se cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt, se adauga cacaua cernuta, cicoarea (praf) si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede, se adauga cafeaua de cicoare pregatita dinainte (la 100 ml apa fierbinte se adauga 1 lingurita de cicoare) si goji (in prealabil tinute in apa pentru 3-4 ore sau peste noapte, scurse si sterse cu servetel de bucatarie). Se amesteca toate ingredientele pana se incorporeaza perfect, iar la final se adauga ciocolata amaruie si alba, maruntite cu un cutit sau puteti folosi fulgi de ciocolata.

Asezati hartia pentru briose in tava si umpleti cu compozitia pana la jumatate (cam 2 linguri de inghetata). Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti briosele pentru 30 de minute. Testati cu scobitoarea inainte.  

Pentru glazura puteti folosi fie cea din comert care se introduce in cuptorul cu microunde sau apa fierbinte pentru cateva secunde si e gata pentru a fi unsa pe briose, fie preparati o glazura cu ciocolata alba topita la bain-marie. Glazura se aplica dupa ce briosele s-au racit. Presarati la final cu bomboane de decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcake cu cicoare si goji" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Mos Craciun