Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii. Spalam bine rosiile si ardeii.
Curatam coditele, respectiv semintele.
Le taiem in bucati si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie.
Punem totul la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu.
Il fierbem la foc potrivit. Din cand in cand, amestecam usor.
Cand sucul ajunge la jumatate din cantitatea initiala, adaugam sarea si zaharul (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce obtinem consistenta dorita.
Umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil.
(Sucul de rosii trebuie sa fie fierbinte).
Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.
1
Sucul se poate folosi la diverse sosuri pentru fripturi sau mancaruri picante.