Cuiburi de viespi cu stafide si nuca

de naomy in Dulciuri, 9 Aug 2011 | 8930 vizualizari

 

Cuiburile de viespi erau preferatele mele de mic copil ,..nu am mai facut pana acum dar azi am gasit intamplator reteta in varianta spaniola si cu mici modificari pe gustul meu va spun ca rezulatul a fost nemaipomenit de satisfactor :)si o retraire plina de placere

 

INGREDIENTE

  • PT ALUAT
  • 1 kg faina
  • 300 lapte
  • 300 zahar
  • 80 gr unt topit
  • 50 gr drojdie proaspata
  • o lingurita sare
  • 4 zahar vanilat
  • PT UMPLERE
  • 250 gr stafide
  • 250 lapte condensat
  • 200 nuca macinata
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus amestecat cu 5 ling de lapte condensat (pt ungere)
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi cu stafide si nuca:

Mod de preparare pentru cuiburi de viespi cu stafide si nuca

Se pune faine intr-un castron mai mare si intr-un colt se adauga sarea ,drojdia si laptele caldut si se lasa la dospit 10 minute,apoi se amesteca cu faina si restul de ingrediente si se framanta pana se dezlipeste de pe degete si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut  se imparte aluatul si se fac doua foi, care se ung cu untul topit si se umplu dupa preferinte. Eu am umplut prima foie numai cu stafide si lapte condensat si cealalta cu nuca si stafidele care mi-au ramas de la prima foaie, apoi le-am rasucit si am taiat bucati egale ,vezi imagine 4. Se aseaza bucatile intr-o tava unsa cu ulei sau unt si se mai lasa 5 minute, apoi se pun la cuptorul incins la 180 grade 20 minute. Cand sunt bine rumeniti se scot si se ung cu galbenusul si laptele condensat si se mai lasa 2 minute.

Cum nu am avut doua tavi la fel am folosit tava de la briose, iar cuiburile de viespi cu stafide si nuca au iesit mai aspectosoase ,asta se observa din imaginea de prezentare.

TIPS-URI

1

Eu daca as fi avut miere suficienta cam 10 linguri as fi renuntat mai bine la 100 gr de zahar,..dar sunt super multumita si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi cu stafide si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi