Cuiburi de mămăligă

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2014 | 3914 vizualizari

 

Numai bun pentru cină sau mic dejun în familie! ;)

 

INGREDIENTE

  • făină de mălai cca. 300 g,
  • apă rece cca. 1000 ml,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline,
  • brânză de burduf,
  • ciuperci champignon
  • ouă de prepeliță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de mămăligă:

Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.

Într-un vas din lut special cu locașe,  se așează un ”boț” de mămăligă, o pălărie de ciupercă, ce s-a copt în prealabil cu puțin ulei și sare aromată cu cimbru. În fiecare pălărie se sparge un ou de prepeliță, se presară brânză de burduf, apoi se se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute. Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de mămăligă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana