Cuburi de cartofi cu boia si porc la tava

de papabundetot in Porc, 19 Iul 2014 | 3919 vizualizari

 

Mie imi plac tare mult dovleceii, si de cateva zile ma tot gandesc la ei,ii mananc si cruzi cu sare si putin ulei de masline,de multe ori,dar…m-am gandit ca astazi sa ii includ intr-o reteta care sa va fie pe plac si sa va faca sa vreti si voi sa o incercati…sper ca am si reusit asta :) tot ce pot spune este ca a fost tare,tare bun.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 7-8 felii pulpa de porc
  • sos de soia,
  • chimen
  • vin alb,
  • chilly
  • 1 catel de usturoi
  • Pentru garnitura:
  • Cartofi,
  • 2 dovlecei
  • putin ulei de trufe albe,
  • boia,
  • sare,
  • chimen
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de cartofi cu boia si porc la tava:

Carnea de porc am pus-o de cu o seara inainte la marinat,in sos de soia,chimen,chilly si 50 ml vin alb,iar astazi doar am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am pus-o intr-o tava impreuna cu marinata si 1 lingurita de ulei,si apoi am dat-o la cuptor la foc mic pana cand s-a patruns bine si s-a rumenit frumos.

Cartofii i-am taiat in cubulete potrivite ca marime,am pus peste ei boia (dulce si iute),chimen macinat si putina sare,i-am amestecat bine si apoi i-am prajit intr-o tigaie cu putin ulei,in care am prajit putin inainte 1 catel de usturoi zdrobit,pe care mai apoi l-am scos si aruncat

Dovleceii,i-am taiat pe lung in felii subtiri,i-am sarat si apoi i-am pus pe gratarul incins,uns cu un strop de ulei de trufe albe.

O mancare tare simpla dar gustoasa pe care v-o recomand cu drag pentru o masa de pranz

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de cartofi cu boia si porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc - dupa model ardelenesc