Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul si framantam un aluat faramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim prunele.
Spalam prunele, le scoatem samburii, le taiem in patru si le aseazam in formele de silicon tapetate cu putin unt.
Deasupra presaram zahar si putina scortisoara.
Scoatem aluatul din frigider, iar cu ajutorul degetelor formam firimituri care se presara peste prune.
Dam formele la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste deasupra.
Cat timp se raceste crumble-ul pregatim sosul de vanilie:
Intr-un ibric punem 300 ml lapte la fiert.
Intr-un bol punem amidonul, galbenusul si zaharul. Amestecam si turnam deasupra laptele ramas (50 ml). Omogenizam.
Cand laptele a inceput sa fiarba, luam ibricul de pe foc, turnam compozitia de amidon cu zahar, galbenus si lapte, amestecam continuu si punem din nou sa fiarba la foc mic.
La sfarsit adaugam esenta de vanilie.
Servim crumble-ul cu sos de vanilie deasupra...o nebunie de arome!
Pofta buna!