Crostata

de ClaudiaLupu11 in Prajituri, 11 Feb 2014 | 4037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de unt topit sau 1 ceasca de ulei
  • 1 ceasca de vin alb
  • 1 ceasca de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de praf de vanilie
  • 1 ou
  • 1/2 esenta de rom (sau puteti sa radeti coaja de portocala sau lamaie)
  • faina (cat cuprinde, cam 500 grame)
  • borcan cu gem (400g)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata:

Se pune oul cu praful de copt si vanilia se bat, apoi se adauga esenta, vinul si zaharul si se bat pana se topeste zaharul.

Se adauga faina si se amesteca pana devine o coca putin mai tare ca la gogosi (pufoasa). Se lasa 30 minute la frigider ptr. a se aerisi.

Luam o bucata din aluat si o lasam la o parte. Cealalta parte o luam si o intindem pentru forma in care faceti tarta (normal intr-o tava rotunda). Luam un borcan de gem sau dulceata si punem pe deasupra, apoi luam bucata cealalta de coca o intindem si o taiem fasii pentru a pune pe deasupra.

O bagam la cuptor o lasa sa se coaca pana prinde o culoare aramie. O scoatem si o lasam sa se raceasca. (puteti pudra zahar vanilat,nu e obligatoriu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Jerbo