Crofne banatene

de MotanLaOale in Dulciuri, 30 Noi 2011 | 13659 vizualizari

 

Am vazut facute de Criss, am poftit si am facut. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana lapte caldut
  • 30g drojdie
  • 60g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina.

Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul.

Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul sau cu forma si se mai lasa la crescut 30 minute.

Se prajesc in baie de ulei incins, la foc mic.

Cand se pun la prajit se pun intai cu partea de deasupra in ulei. (invers de cum au stat la crescut)

Se prajesc pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Se scot pe hartie absorbanta si se presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 220 lei
1099.99 lei
879.99 lei

COMENTARII (51)

MotanLaOale 1

04.01.2013, 23:34

Panacris 1

27.01.2013, 17:44

MotanLaOale 1

27.01.2013, 18:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]