Crème brulee sau o alta adaptare a cremei de zahar ars

de nico15 in Dulciuri, 5 Sep 2011 | 4861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1  litru de lapte(poate fi jumatate smantana lichida si jumatate lapte mai gras)
  • 4 oua
  • 250 g zahar vanilie
  • 1-2 linguri de miere  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crème brulee sau o alta adaptare a cremei de zahar ars:

Laptele se amesteca cu ouale si cu 80 de grame de zahar, se amesteca bine si se lasa un pic in asteptare, caramelizam 150 de grame de zahar intr-o tigaie cand observam ca este aproape gata si a prins acea culoare ca de chihlimbar(maron-roscat) adaugam si mierea si am sa va spun de ce, ulterior caramelul care ramane se poate reincalzi si putem sa punem suplimentar la servire.

Acest caramel pe care il facem va trebui pus pe fundul formelor iar deasupra vom aseza compozitia de lapte, oua si zahar si vom da la cuptor 40-45 de minute, verificam inainte a de scoate de la cuptor si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, avem doua variante de servire, cu un cutit care nu are un varf foarte ascutit dezlipim crema din forma si o rasturnam incet pe farfurie daca se mai doreste caramel putem sa reancalzim si sa adaugam. A doua forma de servire este sa se manance crema din forma dar noi va trebui sa adaugam zahar brun deasupra si sa-l caramelizam cu lampa, se va forma o crusta crocanta deosebita, acum depinde de dumneavoastra cum doriti sa serviti. Simplu, rapid si te scoate din incurcatura.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Crème brulee sau o alta adaptare a cremei de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Cris2711 1

15.09.2011, 21:27

Multi ani fericiti si plini de surprize placute

nico15 1

15.09.2011, 22:28

Nu pot sa spun decat ca imi scot palaria in fata voastra adevarate doamne si domni, va multumesc, a dumneavoastra umila colega,
Nico

Angelina_Elena 1

16.03.2012, 23:56

un adevarat deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars