Crème brulee

de anca_rm in Prajituri, 10 Oct 2014 | 3808 vizualizari

 

Desert frantuzesc delicios.

 

INGREDIENTE

  • -320 gr smantana grasa
  • -4 galbenusuri
  • -4 linguri zahar + 4 linguri pentru crusta
  • -extract de vanile
  • -capsuni (optional)
  • -unt pentru uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crème brulee:

Batem galbenusrile cu zaharul pana cand se topeste zaharul .

Punem la foc mic smantana pana cand ajunge la punctual de fierbere , dar sa nu fiarba.

Peste galbenusurile batute turnam smantana calda si extractul de vanilie si omogenizam .

Pregatim 4 vase termorezistente (ramekin), le ungem cu unt si le punem intr-un alt vas. Eu le-am uns cu unt si am pus in fiecare vas cate 2 capsune taiate in patru, dar se poate si fara, poate chiar ar fi mai buna .

Turnam in vase compozitia .

In vasul in care am asezat formele cu crema, punem apa pana la jumate si dam la cuptorul incins la 160 grade 30 minute.

Le scoatem dupa 30 minute si le lasam sa se raceasca. Cand sunt reci pe fiecare punem cate o lingura de zahar, trebuie sa acopere toata suprafata (asta daca nu aveti o torta de bucatarie ) si le dam inapoi la cuptor pentru inca cateva minute .

Ideal ar fi sa pregatiti crema cu o zi inainte, sa o puneti la frigider si apoi in cuptorul pus pe functia gril sau cu torta sa ardeti zaharul de deasupra.

Daca aveti torta atunci se poate flamba zaharul chiar inaintea servirii . 

TIPS-URI

1

smantana trebuie sa fie grasa

2

nu puneti fructe , daca nu doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Crème brulee" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]