Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate

de Sylvia in Fructe de mare, 28 Apr 2014 | 9699 vizualizari

 

Va propun o cina lejera si savuroasa usor de realizat , o explozie de arome si texturi , succes garantat daca iubiti fructele de mare

 

INGREDIENTE

  • creveti proaspeti
  • vin alb
  • ulei masline
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • pasta de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate:

 Prepararea crevetilor este extrem de simpla, daca luati creveti roz care sunt deja prefierti timpul de gatire este extrem de scurt, 1-2 minute cat sa se incalzeasca bine si sa se inveleasca in arome .  Crevetii decorticati merg f bine in farfurii cu retete  simandicoase cu o anumita eticheta dar crevetii gatiti in carapace pastreaza cea mai buna aroma, au o textura mai moale si mai zemoasa , personal prefer sa ii mananc cat de des pot preparati fara decorticare. 

 Intr-o tigaie neaderenta se pun crevetii ( spalati bine in prealabil ) cu putin vin alb, o lingura ulei masline, usturoi zdrobit din belsug si ierburi aromate : patrunjel si busuioc am pus eu de data asta . Se lasa la fac mediu spre mare 1-2 minute pana sfaraie putin si se iau de pe foc, se mai pune o mana de ierburi aromate si putina pasta de ardei iute . Eu  i-am servit cu o mamaliga facuta cu ierburi aromate : busuioc si patrunjel si a fost extraordinar sa regasesc aromele din creveti si in mamaliga :  http://www.bucataras.ro/retete/mamaliga-cu-patrunjel-si-busuioc-59559.html 

Daca iubiti fructele de mare o sa adorati reteta aceasta, eu va doresc pofta mare si spor la decorticat si degustat creveti :) 

TIPS-URI

1

crevetii se gatesc un timp extrem de scurt ca sa nu se strice aroma si textura

2

stim ca avem creveti proaspeti daca emana un mirosplacut de mare, sunt luciosi si fermi la atingere

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tempura cu creveti