Creveti cu usturoi

de Ina in Fructe de mare, 9 Mai 2016 | 11371 vizualizari

 

Este prima data cand gatesc si mananc creveti.  Exact: pana acum n-am mancat creveti :P 
Am ales sa urmez ( nu intru totul ) o reteta a Sylviei si pot spune ca mie mi-au placut, am mancat chiar prea multi, incat mi-am luat si-un Colebil :))) ( Bine, am stins si cu 100 ml vin , dupa :))))  )
Costel n-a fost incantat deloc, nu i-a placut textura crevetilor la masticatie :)) si-a zis sa nu mai fac :P 
Oricum, si eu cred ca este o mancare mult prea scumpa pentru satisfactia oferita :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g creveti decorticati, congelati
  • 2 fire de usturoi verde
  • 4 linguri de coniac,
  • 50ml ulei de masline extra virgin,
  • busuioc,
  • suc de lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de lamaie si coniac .

Amestecam cu grija cu o spatula si gatim crevetii maxim 3-4 minute, pana ce se fac roz-portocalii. 

Scoatem pe farfurie si presaram busuioc maruntit. 

Servim alaturi de paste, sosuri sau simplu, pe bucati de paine prajita. 

TIPS-URI

1

Crevetii se gatesc in 3-4 minute si nu mai mult, pentru a-si mentine textura si aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia