Cremsnit vanilat

de RuxyRux in Prajituri, 23 Ian 2012 | 4659 vizualizari

 

Iubesc cremsnitul...si sunt convinsa ca nu sunt singura...e prajitura mult iubita a copilariei mele...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate de lapte
  • 4 plic vanilie
  • 300 gr zahar
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri faina si 4 linguri amidon
  • foi de cremsnit eu am folosit de la Boromir
  • zahar pudra si 1 plic vanilie pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit vanilat:

Intai am pregatit crema rapid:

Am pus laptele la foc mic sa se infierbante,  in el am pus vanilia...am mixat galbenusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si faina plus amidonul. Cu o cana din cantitatea de lapte am subtiat crema si apoi am turnat totul peste laptele fierbinte si am tinut pe foc aproape 12 minute amestecand tot timpul. Am lasat sa se raceasca.

Foile le-am maruntit, se taie mult mai bine cremsnitul.

Am pus cu mana un strat de foaie maruntita.

Apoi am turnat crema am nivelat bine si am pus si stratul de deasupra de foaie.

Am facut zaharul pudra pentru presarat si in el am pus din nou vanilie. Daaaa cremsnitul meu are multa aroma de vanilie.

Eu l-am servit cu zmeura... ador combinatia asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit vanilat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

mirela0911 1

24.01.2012, 20:27

Mmmmmm, trebuie sa fac si eu curand ca prea m-ati ispitit pe aici cu asa bunaciune!

DIANA B 1

01.04.2012, 11:57

Ruxy draga , azi am facut cremsnitul dupa asamblarea ta , dar cu alta crema , acum este la rece , abia astept sa vad cum este si cu foaia maruntita(de data asta , foile erau intregi , iar eu le-am maruntit ... nu-i pe dos lumea asta ?)Zmerica n-am avut , dar niste capsunele tot au fost )
Duminica frumoasa , iar daca azi ai cumva Floriile , sa fiti fericiti !

RuxyRux 1

01.04.2012, 18:54

Multumesc dragele mele
Onesta scumpo...ma bucur tare mult...sper sa iti placa varianta asta...puuup cu drag si o duminica pe sufletelul tau frumos

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cremes, cremsnit, crempita