Cremsnit cu ciocolata alba

de Julie in Prajituri, 13 Mai 2011 | 42452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte,
  • 8 oua,
  • 200 g ciocolata alba,
  • 200 g zahar,
  • 225 g faina,
  • esenta de vanilie,
  • 250 g margarina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu ciocolata alba:

Margarina si ciocolata se topesc si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, ciocolata, faina, esenta si apoi laptele caldut, putin cate putin amestecand usor. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina; se toarna compozitia de cremsnit si se coace aprox. 1 ora, mai intai la foc iute apoi la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar farin. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

iry-gabriela 1

11.12.2014, 22:25

faina si direct la favorite

Nuta 1

12.12.2014, 17:08

Nu are foi; se mai numeste si "prajitura inteligenta" se separa doua straturi in timp ce se coace si va apare ca si cum ar avea foi pe exterior si crema la interior. F . buna! Eu am reteta fara ciocolata alba!

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]