Cremsnit

de Lavinia in Prajituri, 17 Noi 2012 | 11963 vizualizari

 

INGREDIENTE

1 pachet foi pentru Cremsnit Crema:
  • 1,5 l lapte
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g faina/amidon
  • 150 ml frisca batuta
  • 4 pliculete zahar vanilat/esenta vanilie/baton de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

In primul rand punem laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie(daca folositi zahar vanilat sau esenta adaugati la sfarsit)

Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si laptele fiert in fir subtire.Dam iar pe foc mic si amestecam continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa.

Acum ii vine randul zaharului vanilat sau esentei daca nu ati avut baton de vanilie.

O lasam sa se racoreasca bine si adaugam frisca batuta bine.

O foaie de cremsnit o lasam intreaga iar o foaie o sfaramam .(arata mai bine si este mai usor de taiat)

Peste foaia intreaga punem crema ,apoi presaram foaia sfaramata si zahar farin.

O dati la frigider pentru cateva ore iar apoi este numai buna de savurat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]