Cremsnit

de divainbucatarie in Prajituri, 10 Noi 2010 | 13671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 4 linguri de faina
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/2 pachet de unt
  • 2 foi de cremsnit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Pentru a face crema in primul rand amestecam zaharul cu ouale pana se dizolva zaharul. Intr-o cana dizolvam praful de budinca si faina cu putin lapte, apoi le turnam peste amestecul de oua cu zahar. Trebuie sa obtinem o o compozitie destul de lichida, nu prea groasa. Punem restul de lapte la foc mic si cand da in clocot turnam compozitia lichida peste lapte. Lasam sa fiarba amestecand continuu, pentru a nu se lipi, pana compozitia se ingroasa si devine o crema groasa si lucioasa. In acest moment luam de pe foc si adaugam imediat cele 2 pachete de zahar vanilat si untul. Lasam sa se raceasca si intindem crema intre cele 2 foi de aluat. Tapetam cu putin zahar pudra si dam la frigider pentru minim 2 ore. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]