Crema de zahar ars, cu miez de nuca

de Ina in Dulciuri, 18 Apr 2011 | 10571 vizualizari

 

Dupa peşte, m-am gandit sa va indulcesc putin cu un desert preferat de toti ;)

 

INGREDIENTE

  • 18 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 2 kg lapte
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • o fiola esenta  de rom
  • o cana de zahar pentru caramel
  • o cana cu nuca pisata ( bucatile sa nu fie foarte fine )
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars, cu miez de nuca:

Mixam 10 minute ouale cu zaharul , apoi adaugam esenta de vanilie si pe cea de rom  si continuam mixarea inca 2 minute. Turnam  laptele rece putin cate putin, mixand pentru omogenizare.

Caramelizam  zaharul in tava/ cratita pe care o vom folosi la prepararea produsului,  iar cand acesta devine lichid vom tapeta si peretii vasului , rotind usor tava/ cratita pentru obtinerea unui strat uniform de caramel. Turnam compozitia de ou si lapte , apoi presaram uniform nuca pisata pe care din loc in loc o impingem cu o lingura spre fundul tavii ( ea va tinde sa ramana toata deasupra ). Dam totul la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. o ora, pana ce crema devine maronie si incepe sa crape.

Se serveste rece. ( eu nu ma las pana nu pap si calda, de pofta :D )

TIPS-URI

1

Nuca pisata ii va da un gust deosebit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars, cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

ieri la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de lamaie