Crema de zahar ars

de Laly in Dulciuri, 30 Iul 2010 | 4915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg lapte
  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr zahar pentru caramelizat
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca.

Punem intr-un castron ouale,esenta si zaharul si le amestecam bine.Laptele il incalzim putin,apoi il turnam peste oua si omogenizam bine.

Intr-o cratita punem restul de zahar si il lasam pe foc pana se caramelizeaza si devine maroniu.Imbracam peretii cratitei cu zaharul (sau putem pune zaharul in ce forme avem cu lingura).Lasam sa se raceasca putin.

Adaugam apoi laptele.Punem cratita sau formele intr-o tava in care punem apa si introducem la cuptor.

Se tine in cuptor pana capata o culoare maronie deasupra.

Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.Se serveste rece de la frigider.

Cine doreste poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

ieri la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria