Crema de zahar ars

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 6443 vizualizari

 

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este printre deserturile preferate de sotul meu, asa ca trebuie sa il mai rasfat si pe el din cand in cand, mai ales primavara, cand gainusele de la tara o iau razna si fac oua foaaarte multe.

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar;
  • 10 oua;
  • un praf de sare;
  • 1 l lapte;
  • esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se caramelizeaza 250 g de zahar intr-o cratita larga si se ung peretii acesteia cu el.

Ouale, praful de sare si restul de zahar se pun intr-un castron mare si se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele si esenta de vanilie si se mixeaza, apoi compozitia se toarna in cratita cu zaharul caramelizat.

Cratita se pune intr-o tava, iar aceasta din urma se umple cu apa, apoi se introduc la cuptor pana cand se leaga toata compozitia si pe deasupra devine aurie.

Daca apa din tava scade, se mai adauga apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars