Crema de zahar ars

de adnia in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 2773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 800 ml de lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf anason
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 Intr-o cratita se topesc 5 din cele 8 linguri de zahar. Cand acesta este topit si face spuma pe deasupra se ia cratita de pe foc si se inclina, rotind usor, astfel incat zaharul sa ajunga si pe peretii cratitei. Se lasa la racit.
Ouale se bat cu restul de zahar, extract de vanilie si praful de anason si se toarna laptele. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cratita cu zahar (Zaharul nu trebuie sa fie racit de tot, dar sa fie intarit bine pe marginile cratitei).

Se da la cuptor pana cand se incheaga ouale (in cazul meu 50 de minute la 175 de grade/foc moderat). Lasati crema sa se raceasca de tot inainte de servire si daca doriti o puteti rasturna pe un platou/farfurie, astfel va fi si mai usor de portionat.
Atentie! Pentru rasturnatul cremei folositi un platou usor adanc, altfel siropul va curge si se va irosi.
Deasemenea, pentru un efect deosebit puteti sa faceti crema in forme mici, individuale.

TIPS-URI

1

Laptele folosit poate fi rece de la frigider sau adus la temperatura camerei, cum doriti. Eu de multe ori il folosesc rece rece scos din frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta