Crema de zahar ars

de Winnie1 in Torturi, 24 Iun 2013 | 6765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • o cana de zahar +150 gr de zahar 
  • 450 ml de lapte
  • o lingura de faina
  • apa de trandafiri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu telul, impreuna cu 150 gr de zahar si apa de trandafiri, apoi diluam in compozitie cu laptele (putin incalzit), iar la sfarsit punem si faina. Intr-o cratita, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim.

Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi de vas. Dupa ce zaharul s-a topit si s-a caramelizat, se apuca cratita de ambele toarti si se roteste cu grija astfel incat sa tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat, apoi turnam in vas compozitia de lapte si oua.

Dam la cuptor la foc mic, cca 25-30 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]