Crema de zahar ars

de Zamfira in Dulciuri, 12 Mai 2013 | 42003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 2 cani zahar tos
  • 2 esente vanilie
  • 1 lingura faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit.

Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in cea mare.

Caramelizam o cana de zahar in oala cea mica (sa nu ardeti zaharul pentru ca siropul va deveni amarui), si tapetam tot vasul inclusiv  peretii cu zaharul caramelizat. Lasam la racit.

Amestecam ouale cu o lingura de faina cu telul pana cand compozitia devine spumoasa.

Turnam laptele racit peste oua si omogenizam toata compozitia.

Turnam totul in oala cu zaharul caramelizat si racit.

Turnam apa fierbinte in oala mai mare, pana la un sfert si asezam oala mica in cea mare.

Punem totul in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40 minute apoi la foc mic pentru inca 35 minute ( o ora si 15 minute).

Lasam crema de zahar ars la racit, apoi detasam usor marginile cu un cutit, asezam un platou putin adanc peste oala si cu o miscare iute rasturnam crema.

De preferat ca aceasta crema sa fie pastrata la frigider cel putin doua ore inainte de a se rasturna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

nadea68 1

19.08.2013, 22:38

CameliaR 1

03.12.2015, 23:14

Ma uitam pe la prajiturelele tale si am descoperit crema de zahar ars. M-au rascolit amintirile. Imi aduc aminte cand imi facea mami crema de zahar ars. Off, ce as da timpul putin inapoi. O reteta delicioasa! Bravo!

Zamfira 1

04.12.2015, 15:37

Multumesc mult!!!!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nectarine si crema de zahar ars