E un desert foarte dulce, dar pufos si aromat, asa ca eu il prepar in cantitati mici, la ocazii speciale.
Opresti 3 linguri din zahar si pui restul la caramelizat pe foc. Cand devine lichid, rasucesti cratita ca sa tapetezi si peretii ei, apoi dai la racit. Intre timp, bati ouale cu cele 3 linguri de zahar, adaugi coaja de citrice, apoi laptele si omogenizezi cu o lingura de lemn, usor. Cand zaharul caramelizat e racit complet, torni peste amestecul de oua cu lapte si dai la cuptor cam 20-30 de minute, pana se prind ouale (si devine de consistenta unui sufleu) si capata o nuanta aurie. Se serveste rece, de la frigider.
1
Daca nu ai coaja rasa de citrice, poti inlocui cu o esenta de lamaie sau portocale, adaugata odata cu laptele.
2
Zaharul se caramelizeaza astfel: il pui in strat subtire-uniform in cratita si unde apare primul punct galben-maroniu, incepi sa amesteci cu lingura de lemn (musai) in cercuri mici, apoi din ce in ce mai mari, pe masura ce incepe sa se topeasca si celalalt. Nu lasa pana devine maroniu inchis, deoarece este deja ars si prajitura la care il folosesti va fi amara.