Crema de ciocolata

de Miha in Dulciuri, 16 Ian 2012 | 6350 vizualizari

 

Aceasta crema de ciocolata poate fi servita ca atare, in portii mici, nu de alta dar e destul de consistenta, sau ca umplutura pentru diverse retete de prajituri sau tort. Pusa intr-un borcan la frigider se pastreaza cu bine pentru cateva zile, mai mult nu stiu, ca i-am facut repede capatul. :))

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 6 linguri lapte condensat indulcit
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam  si adaugam cele 2 galbenusuri. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Mascarpone il mixam cu laptele condensat indulcit, apoi il incorporam in crema de ciocolata.

Simplu si delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Miha 1

21.01.2012, 11:17

Teoretic ar trebui sa poti, dar nu va mai fi la fel. Eu as inlocui cam asa: 5-6 linguri smantana pentru frisca, 2-3 linguri lapte, 1 lingura zahar si 1 lingura unt.

anomisana 1

22.01.2012, 12:12

Miha, borcanul ăsta este o bombă calorică. Şi este aşa bun, încât ar trebui porţie dublă să fiu sigură că mai ajunge şi în prăjitură.
Vin la el cu o felie de pâine şi o cană de lapte cald.

Miha 1

22.01.2012, 13:25

Te astept cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu doua creme