Creier pane de Bucovina

de Larisuu in Porc, 2 Aug 2016 | 3707 vizualizari

 

Această rețetă o fac mereu cu drag pentru toată familia și pentru oaspeți deoarece are un grad de dificultate redus.Sper să vă placă și vouă.:*

 

INGREDIENTE

  • 1kg de creier porc
  • sare
  • piper
  • 3-4 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei(pentru prajit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane de Bucovina:

În primul rând creierul trebuie spălat și pus la fiert cca. 20 de minute cu puțină sare și piper (sau alte condimente care le folosiți ).Cât timp fierbe creierul ,batem ouale bine cu sare și piper apoi punem pe pe o farfurie făina și pe o farfurie pesmetul.

După ce a fiert creierul,îl strecurăm și îl lăsăm la răcit cca.10-15 min. și  îl trecem prin făină,prin ou și apoi prin pesmet.

Puneți uleiul la încins iar apoi când este suficient de fierbinte punem bucățile de creier .Se lasă la foc mediu până prind o custă aurie.Se scot pe servețele abosrbante ca să tragă uleiul.

Se pot face bucați mai mari sau mai mici-depinde de preferințe. 

Sper să vă placă și să aveți poftă bună!

TIPS-URI

1

Nu lăsați creierul foarte mult la fiert că se sfarmă și nu mai prinde forma dorită în pane.

2

Pentru un gust mai accentuat se pot pune condimente și în pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane de Bucovina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc si garnitura de cartofi noi