Crap la cuptor in sos tomat

de RuxyRux in Crap / Caras, 16 Feb 2011 | 11329 vizualizari

 

E atat de gustos....in my style

 

INGREDIENTE

  • 5 cotlete de crap
  • 3/4 pahar vin alb demidulce
  • 3 linguri pasta de tomate( facuta in casa e ideal sa aveti)
  • 1 lingura zahar
  • sare dupa gust
  • o foaie de dafin
  • busuioc
  • rosii la borcan( puse de asta toamna)
  • 5 linguri ulei masline
  • zeama de lamaie
  • o ceapa mica rasa
  • un morcov mic tocat marunt, cubulete fff micute
  • piper alb
  • 1/4 cescuta de capere
  • cartofi fierti natur pentru garnitura  
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor in sos tomat:

Crapul il tinem o jumatate de ora la marinat in sos de ulei de masline 3 linguri sare si zeama de lamaie( 1/2 lamaie) . Il bagam la cuptor o ora la 200 grade.

Facem sosul intre timp:

Punem doua linguri ulei masline in tigaie, adaugam ceapa rasa, apoi pasta de tomate si restul de ingrediente pentru sos. Putina apa( foarte putina) si lasam sa scada amestecand din cand in cand la foc mic. In 10 minute este gata. Caperele le adaugam la urma cand stingem focul.
Servim crapul cu sos deasupra si cu cartofi natur...delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor