"Crantanele" cu alune de padure

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 28 Iun 2011 | 5161 vizualizari

 

Un fel de shortbread fara ifose, "crantanelele" te prefera casual si nu refuza nici compania unei beri reci. Iar daca le mazgalesti cu ciocolata nu atat de "special voit grosier" :) , isi pot gasi loc si la o masa cu pretentii, langa piscoturi si biscuiti.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de unt moale
  • 2 cani de faina
  • 1 cana si un sfert de alune de padure pisate
  • 1/2 cana de zahar
  • 2 linguri de miere
  • esenta de vanilie
  • optional ciocolata 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Crantanele" cu alune de padure:

Bati zaharul cu untul moale pana devine ca o crema. Adaugi mierea, esenta, faina si amesteci bine. Incorporezi si alunele si omogenizezi. Imparti aluatul in doua si rulezi doua suluri, ajutandu-te de folie de plastic. Sulurile trebuie sa fie cam de 4 cm grosime fiecare. Le pui la frigider pentru 2 ore, apoi scoti aluatul din folie si tai felii putin mai subtiri de 1 cm. Asezi feliile in tava tapetata cu hartie de copt, cu ceva distanta intre ele. Cuptorul il preincalzesti la 160 de grade si bagi tava pe un rand mai degraba sus, aprox. 15 min. pana incep rondelele sa se rumeneasca pe margine. Le lasi sa se raceasca pe un gratar si daca doresti le ornezi cu ciocolata topita la bain-marie. Pofta buna!

Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Crantanele" cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava