Cozze gratinate si crostoni cu vongole

de - Andreea - in Fructe de mare, 30 Dec 2011 | 4249 vizualizari

 

un prinz rapid si bun...

 

INGREDIENTE

  • pentru COZZE GRATINATE :
  • 1 kg cozze
  • 1 lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 150 gr miez de paine
  • 2 lingurite ulei masline
  • sare,piper
  • pentru CROSTONI CU VONGOLE :
  • 12 felii paine toast
  • 250 gr vongole
  • 50 gr bulion
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita ceapa tocata
  • 1 lingurita rasa faina
  • 1 lingurita piper
  • sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozze gratinate si crostoni cu vongole:

COZZE GRATINATE :

Se iau si se curata bine coaja de la cozze. Intr-o oala se pune apa cu sare si se pune la fiert. Se adauga cozze si se lasa la fiert pina se deschid, circa 2 minute. Se desprind si se lasa doar partea care contine carnea.

Se fruleaza miezul de paine si se adauga uleiul, usturoiul pisat, sare, piper, coaja de la lamaie si jumatate din sucul de la lamaie. Se amesteca totul foarte bine. Cu o lingurita se distribuie putin din aceasta compozitie peste fiecare scoica. Se aprinde cuptorul si se pun cozzele si se lasa sa se rumeneasca putin deasupra, circa 2 minute.

CROSTONI CU VONGOLE

Vongolele se fierb in apa cu sare pina se deschid. Se scoate carnea si se arunca restul.

Intr-o cratita se caleste ceapa, se adauga bulionul si dupa 5 minute se adauga vongolele si se coc in continuare pentru inca 15 minute. Se scot vongolele si in cratita se adauga vinul ,piper si faina si se lasa sa fiarba pina se evapora vinul. Se adauga inapoi vongolele si se lasa sa fiarba circa 2 minute.

Painea se prajeste la cuptor si se pune pe fiecare din compozitia de vongole.

POFTA BUNA

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozze gratinate si crostoni cu vongole" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

- Andreea - 1

02.01.2012, 17:03

ina,mena...la multi ani si voua.........

brunetica 1

03.01.2012, 09:30

super reteta la multi ani

Lau 1

03.01.2012, 14:49

la multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Calamari umpluti