Cozonac floricele

de Sim0na in Prajituri, 1 Mar 2012 | 2502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip 650
  • 1 ou
  • 225 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 50 g unt topit ptr aluat
  • 50 g unt topit ptr umplutura si uns tavile
  • 100 g stafide
  • 3 linguri zahar brun
  • scortisoara
  • Ptr. sirop:
  • sucul a 3 mandarine
  • 3 linguri rase zahar pudra
  • Ptr. uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floricele:

Mai intai am pregatit stafidele, punandu-le in apa calda si o sticluta de esenta de rom. Dupa cca 1 ora le-am scos si le-am pus intr-o strecuratoare. Laptele l-am pus la incalzit, fara insa a fierbe, adaugand si cele 3 linguri de zahar pudra, amestecand pana s-a topit zaharul de tot. Am topit 50 g unt.

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am adaugat laptele racit aproape de tot si oul intreg, si am amestecat bine cu o lingura de lemn. Am pus si un praf de sare, continuand cu untul topit si racit. Am inceput sa framant usor cu mana, incorporand tot untul. Framantatul a durat cca 10 min. Am pus bila de aluat intr-un vas acoperit cu folie alimentara, si am lasat la dospit intr-un loc caldut 1 ora.

Intre timp am pregatit tavile, le-am uns cu unt topit si le-am tapetat cu hartie de copt, unsa si aceasta cu unt.

Cand aluatul si-a triplat volumul l-am pus pe masa infainata si am intins cu sucitorul o foaie patrata de cca 40 cm. Foaia am uns-o cu restul de unt topit, zaharul brun, am presarat stafidele scurse si scortisoara. Am rulat strans foaia, apoi am taiat in 6 bucati egale.

Am asezat rulourile cate 3 in fiecare tava, am acoperit tavile cu folie alimentara si am mai lasat la crescut 1 ora. Cand floricelele au crescut frumos, le-am uns cu amestecul facut din un ou si 2 linguri lapte si le-am dat la cuptorul preincalzit, ptr 30 minute, sau pana se rumenesc frumos.

Cat cozonaceii stau la cuptor, am pregatit siropul: am stors sucul de la 3 mandarine si l-am pus intr-un ibric, adaugand si zaharul pudra. Lasam pe foc pana amestecul s-a ingrosat ca un sirop.

Cand cozonaceii sunt gata, i-am scos din cuptor si i-am uns cu siropul pregatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floricele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate