Vazut aici la Tab1ta si incercat in aceeasi zi :)
http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-reteta-mea-nr-100-46561.html
Se lasa ingredientele la temperatura camerei.
Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute.
Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga maia, ouale, untul topit, zaharul, restul de lapte, sarea si coaja rasa de lamaie.
Se amesteca cu lingura pana se obtine un aluat elastic.
Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa intr-un loc cald, ferit de curent pana isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul.
Se ia aluatul si se imparte in doua. Daca alegeti sa puneti umplutura, acum se poate face. Eu am pus doar cateva nuci, am fost interesata de textura acestui cozonac.
Daca folositi umplutura se ruleaza, daca il lasati simplu, puteti sa il impletiti in doua sau in trei. Se pun in tava si se lasa 15-20 minute, inainte de a il introduce la cuptor.
Se amesteca cele 2-3 linguri de lapte cu galbenusul si se ung cozonacii. Se dau tavile la cuptor, pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si scobitoarea iese curata.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.